vrijdag 9 december 2011

RATTEN

Een zeer betrouwbare bron, zo eentje die de inhoud van vuilniszakken naspeurt, heb ik vernomen, dat Mark Rutte van Sinterklaas een nieuwe rode brandweerauto heeft gekregen en een abonnement op de Donald Duck. Dat laatste, omdat Mark zo'n grote bewonderaar is van Oom Dagobert.
Sinds kort heeft Italië een zakenkabinet onder leiding van Mario Monti, ook wel Supermario genoemd. Dit zakenkabinet heeft maar weinig tijd om in de Europese laars orde op zaken te stellen, om de enorme puinhoop, die het tijdperk Berlusconi heeft veroorzaakt, op te ruimen.
De eerste mededelingen van dit Mario-gebeuren logen er niet om. De allerarmsten worden nog armer gemaakt, met pensioen gaan wordt haast onmogelijk, maar de elite, de klasse van de misdaad en de corruptie blijft ongemoeid. Voorlopig dan althans, want Supermario heeft beloofd ook dat uitschot aan te pakken. In Italië is dat enorm, de groep die zich onder het uitschot mag scharen. De nieuwe minister van Sociale Zaken, die de plannen en maatregelen uit mocht leggen, barstte in tranen uit voor het oog van heel veel camera's. Dat kan niemand zijn ontgaan. Ik dat die Kamp met zijn uitgestreken ponem, dat nog niet zo gauw doen, terwijl hij daar toch echt alle reden voor zou hebben.
Het is helaas wat geheim gebleven, in elk geval werd er weinig aandacht aan besteed, maar Mark, die zojuist een mooi abonnement heeft gekregen en een rode brandweerauto, wist te melden, dat de het regeerprogramma van Supermario echt formidabel was. Hij zei nog net niet, dat hij daar zijn vingers bij af wilde likken.
Op dat moment had iedereen zeker kunnen weten, dat wij opnieuw belazerd zouden worden. Door die bejaarden-wandelclub, waarvan één lid liefst fietst omdat dat minder vermoeiend is, onder leiding van een super vrolijk hopmannetje, onvoorwaardelijk fan van Oom Dagobert.
We hebben niet lang hoeven te wachten. Nieuwe hervormingen staan op stapel. Ja echt, hervormingen, maar dat zijn niets meer of minder dan legitiem gemaakte roverijen met een mooie titel. Hoe zat dat ook alweer, wat mocht je nu wel en niet met een overvaller doen?
Dit is natuurlijk wel het moment dat de heer Wilders en zijn bende hun ware aard kunnen tonen. Nu wordt heel snel duidelijk, dat de leugens, misleidingen en grootspraak van Wilders niet langer stand kunnen houden. Praatjes voor de vaak, meer is het nooit geweest.
In dit verband is het wel aardig, dat uit echt wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat ratten tamelijk solidair zijn. Moet een rat kiezen tussen een lekkernij of het bevrijden c.q. redden van een soortgenoot, dan kiest hij voor het laatste. Jarenlange proeven met ratten in een laboratorium zouden dit hebben aangetoond. Zonde van het geld, één dagje Tweede Kamer en goed luisteren, dan was er toch veel sneller en goedkoper tot dezelfde conclusie gekomen.
Komend voorjaar worden weer ingrijpende beslissingen genomen en opnieuw zullen de minderbedeelden, de allerarmsten de dupe worden. Ik ben benieuwd of, nu er tijd genoeg is, eindelijk eens harde actie komt tegen dit a-sociale beleid van een klein clubje macht-wellustelingen.
Nu is het des te vervelender, dat het die Kamp en zijn kornuiten, inclusief Cohen, is gelukt de grootste vakbond te verdelen, maar voor echte actie die werkelijk noodzakelijk is, is de FNV, of wat daar van over is, helemaal niet nodig. Hans Spekman wens ik de komende tijd veel breiplezier.

Jakob Java,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten