zaterdag 10 december 2011


OPROEP: 22 december, stop die tweede kerncentrale

1 december, 2011

01-12-2011
Op 22 december vergaderen de aandeelhouders van energiebedrijf Delta (Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten) over de financiering van een vergunningaanvraag voor een tweede kerncentrale bij Borssele.
Delta heeft haast om de vergunningaanvraag nog door dit kabinet te laten behandelen, want een volgend kabinet kan zomaar een streep door de ambities van Delta zetten. Maar de aandeelhouders twijfelen. Enkele gemeenten hebben nu al aangegeven dat zij geen 60 miljoen voor een vergunningsaanvraag willen uitgeven zolang er nog geen zekerheid is over de buitenlandse partners die Delta zoekt voor dit project. Bij een mislukking draaien de aandeelhouders op voor de kosten.
Dit is een goed moment om alle aandeelhouders er van te overtuigen dat kernenergie geen oplossing is! Meer dan 5000 mensen hebben onze petitie getekend. De petitie op SchoonGenoegVanKernenergie.nl heeft al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld voor een schone energietoekomst zonder kernenergie.
Wat gaan we doen?
Op 22 december bundelen alle organisaties de krachten om één duurzame (kerst)boodschap over te brengen: ‘Kernenergie blokkeert duurzame energie!’
We hebben voor deze demonstratie uw hulp nodig, kom 22 december ook naar de parkeerplaats voor het hoofdkantoor van Delta in Middelburg.. Meer informatie en aanmelden via borssele2nee@gmail.com. Tot dan!
Op dit moment kunnen we helaas geen bussen aanbieden.

  • Wanneer: 22 december 2011

  • Tijd: 12:00 – 14:00

  • Waar: Hoofdkantoor Delta, Poelendaelesingel 10 in Middelburg (zie kaartje)


Grotere kaart weergeven
   
http://www.borssele2nee.nl/wordpress/?p=232

Geen opmerkingen:

Een reactie posten