zaterdag 10 december 2011


Minister Rosenthal stapt over naar de Piratenpartij

short link:  http://wp.me/pW1BL-iS
Den Haag -  Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal sprak donderdag 8 dec. j.l. samen met de Amerikaanse Minister Hillary Clinton over internetvrijheid op de grote Freedom Online Conferentie ‘The Big Tent’ van BuZa / Google / Ziggo / Free Press Unlimited. Minister Rosenthal  kwam met het heugelijke nieuws dat Nederland een 180 graden draai maakt  in haar omgang met cyberactivisten. Met onmiddelijke ingang zal Nederland de cyberactivisten van bijvoorbeeld Wikileaks helpen waar mogelijk en klokkenluider Julian Assange politiek asiel aanbieden. Vanaf  vandaag zal Nederland niet langer ‘trojanen’  op de computers van haar  burgers installeren. Vanaf vandaag zal Nederland de internet-superhelden  van Anonymous vorstelijk belonen voor hun tomeloze inzet bij de  bevordering van internetveiligheid voor activisten en dissidenten.
Ook zal Nederland helpen bij het oprichten van een schaduw internet door middel van het promoten van ‘MESH’ netwerken. Dit tweede internet zorgt ervoor dat burgers onafhankelijk worden van hun internet aanbieders (ISP’s) en dat het internet democratiseert, waardoor onze overzeese ‘bondgenoten’ niet naar willekeur de stekker eruit kunnen trekken zoals ze, hoewel falend, trachtte te doen met het eerste internet. Hier trekt de minister maar liefst 6 miljoen Euro voor uit.
Eindelijk zal de overheid de AIVD controleren in haar afluisterpraktijken, die tot op heden nog steeds niet getoetst worden door een rechter. De AIVD is daarbij ook nog niet de wettelijke verplichting nagekomen hun slachtoffers achteraf te informeren. Dit soort praktijken behoren volgens onze minister van buitenlandse zaken vanaf nu, tot het verleden.
De dag waar de Piratenpartij en vele andere internet activisten zo lang naar hebben uitgekeken is aangebroken: De Nederlandse staat verwijdert haar overvloedige databases over haar burgers en diezelfde burgers bepalen voortaan zelf wat ze wel of niet bekend willen maken. De dag dat biometrische persoonsgegevens en andere privacygevoelige informatie niet langer worden opgeslagen in de datacenters van een Frans defensiebedrijf.
Dit zal ongetwijfeld ook betekenen dat in Nederland de Wet op Openbaarheid van Bestuur overbodig wordt, omdat voortaan alle bestuursinformatie door de overheid zelf al openbaar wordt gemaakt. Nederland zal vanaf heden haar internationale verdragen in de openbaarheid beklinken, zodat cyberactivisten niet uur na uur hoeven te vissen wat er in verdragen als bijvoorbeeld ACTA staat. Een verdrag, dat Nederland na vandaag, natuurlijk met geen mogenlijkheid meer wil tekenen.
Nederland zal de VS aanspreken op haar plannen om met SOPA het internet te filteren met als voorbeeld ‘The Great Chinese Firewall’.
Kortom, Minister Uri Rosenthal sluit zich aan bij de Piratenpartij en Nederland maakt schoon schip wat betreft privacy, democratie en vrijheid op het internet!
Of… is dit niet wat Minister Rosenthal bedoelde toen hij zei: “Het is onacceptabel dat tal van regeringen over de hele wereld proberen het internet aan banden te leggen, bijvoorbeeld door websites te blokkeren, het internetverkeer te filteren en bloggers op te pakken”.
Vergat Rosenthal hier voor het gemak niet even het Nederlandse verbod op bijvoorbeeld ThePirateBay.org? En bijvoorbeeld het downloadverbod waar Minister van Veiligheid en Justitie Teeven zich voor inzet? En zo zijn er nog talloze andere voorbeelden te bedenken waarbij deze uitspraak van de Minister vraagtekens oproept.
Gaat de minister de Piratenpartij werkelijk helpen de wereld te verbeteren? Of is dit slechts hypocriete spierballentaal van Rosenthal om te verhullen dat de privacy schendende en vrijheidsbeperkende overheidscontrole op het internet alsmaar toeneemt?
Zijn wij slecht van vertrouwen als wij het laatste denken?
Want is het niet zo, dat wanneer de Amerikaanse en Nederlandse overheden opkomen voor internetvrijheid, dit hetzelfde is als wanneer een wolf en een jager opkomen voor de rechten van een hert?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten