donderdag 27 oktober 2011

#Geenstijl vs. de 99%


Het zal de Zappers niet zijn ontgaan dat er onrust heerst in de grootste Vinex-wijk van Nederland. Onderhuidse paniek bij het online politbureau dat zichzelf altijd gesteund waant door hun roze kudde. De krachten achter Geenstijl en FoxNews-surrogaat Powned voelen zich duidelijk bedreigd. Daarom moet de Occupy-beweging dood. Als je gewend bent de kudde met oppervlakkig populisme en een simplistisch wij-tegen-zij gevoel te kunnen mennen, dan is het waarschijnlijk nogal bedreigend als er aan de randen van de kudde ineens niet zoveel zin meer bestaat om nog langer mee te doen. En terecht want uiteindelijk ontstaan nieuwe richtingen namelijk altijd aan de randen van de kudde. Bij die ene wakkere zonderling die het gevaar net wat eerder ziet aankomen, uitwijkt en een reactie in de hele kudde veroorzaakt.


De angstreactie is voorspelbaar en helemaal Geenstijl: belachelijk maken en ze voorstellen als isolate gekken. Volgens Geenstijl zijn het slechts de zonderlinge gekken die in actie komen omdat onze economieën willens en wetens worden geruïneerd ten gunste van corporate winst. Volgens Geenstijl zijn het alleen de gekken die het verlies van spaargeld en pensioen ten gunste van corporate bonus onacceptabel vinden. Volgens Geenstijl zijn het slechts gekken die zien dat er een onacceptabele ongelijkheid van welvaart is ontstaan, zijn het slechts gekken die zien dat het grote kapitaal en de hun dienende elite op het volk pist alsof het publieke urinoirs zijn.


Geenstijl is niet dom, ze ziet echt wel dat de Occupy beweging rechtvaardig en nodig is, maar ze heeft gewoon gekozen en het is tegen de 99% en voor de 1%. Gewillig klakken Pritt Stift, Fleischbaum en Brusselmans weer eens met de hakken en accepteren ze hun nieuwe marsorders. Hoe dit afloopt, is voorspelbaar. Op dit moment vormt de achterban nog een front, maar het is een pact gebaseerd op angst. Zo werkt Vinex, afwijkend gedrag is bedreigend, kudde is veiligheid. Maar uiteindelijk zullen ook Henk en Ingrid zich realiseren dat hun pensioentjes weg zijn en dat ze zijn gebruikt. Het midden van de kudde ziet het altijd wat later waarom er onrust aan de randen is. Dus om eens een mooie beeldspraak te gebruiken, het zou zo maar kunnen dat Geenstijl zichzelf eerder vroeg dan laat aan de verkeerde kant van geschiedenis ziet verdwijnen. Opportunisme is nooit een goede gids geweest. So long, suckers.

http://zaplog.nl/zaplog/article/geenstijl_vs_de_99#rss?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten