dinsdag 10 januari 2012


Voedselbank aanwezig op Horecava 2012…… 
Van 9 t/m 12 januari wordt in de RAI in Amsterdam de Horecava 2012 gehouden. Ook de Voedselbank presenteert zich er met een stand die aanspoort om duurzame voornemens om te zetten in maatschappelijk verantwoorde daden.
De Horecava is het moment bij uitstek om voedselproducerende en -distribuerende bedrijven te wijzen op hun mogelijkheid ‘te bankieren met hun restvermogen’ bij de Voedselbank. Het kan zelfs besparend werken. Vernietigen van voedsel kost veel geld en weg geven kost niets. Wat is er gemakkelijker dan voedsel, dat je weggooit omdat iets over de uiterste houdbaarheidsdatum is, te hergebruiken? ,,Het gaat om restvermogen naar daadkracht en draagkracht wat je inbrengt en waarmee je anderen laat groeien’’, aldus PR van Voedselbanken Nederland.
De Voedselbank kampt momenteel met voedselschaarste terwijl het aantal Nederlanders dat in armoede leeft steeds groter wordt. Naast voedsel is de Voedselbank dringend op zoek naar  diensten en fondsen. De Voedselbank is wellicht de eerste bank waar je eigen restvermogen kunt inbrengen en laten renderen om een ander te laten groeien.

Groupon in actie voor Voedselbanken Nederland
Marketingonderneming Groupon voert in deze laatste week van het jaar op haar site actie voor de Voedselbank.
Tussen de reguliere zakelijke aanbiedingen (www.groupon.nl) wordt het publiek opgeroepen om de Voedselbank te ondersteunen. Ze biedt de mogelijkheid tot een bijdrage van twee, vijf, tien of vijftig euro.
Het motto van de actie is ‘Help Voedselbanken Nederland om ook in 2012 hun werk voor te kunnen zetten’.
Het uiteindelijke resultaat wordt begin januari bekend gemaakt waarna het bedrag zal worden overhandigd aan onze organisatie.
   http://www.voedselbankennederland.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten